marbella_resa_zlatan.jpg
RN-Thailand_DSC2435.jpg
DSC_3401.jpg
OC16-10.jpg
marbella_resa_zlatan.jpg

Instagram


Biografi

SCROLL DOWN

Instagram


Biografi

Instagram @rnordstrand

RN-Thailand_DSC2435.jpg

Overview


Biografi.

Overview


Biografi.

Det handlar om att våga ta risker och tro på sig själv. Att vända negativa tankar och besvikelser till bränsle.

 

Född.1976

Vallentuna, Stockholm

 

Titel

Thaiboxare, föreläsare, stuntman, entreprenör, pt, vinnarskalle

Mitt namn är Rickard Nordstrand. Jag har tränat och tävlat i thaiboxning i 17 år. År 2004 vann jag amatör-VM i Thailand och fick ta emot pris av thailändska kungen. Det var väldigt stort och ingen svensk har vunnit sedan dess. Efter den segern bestämde jag mig för att vinna VM som proffs. Det skulle dröja till år fem år innan jag i november 2009 nådde mitt mål och blev WMC World Champion i lätt tungvikt på hemmaplan i Stockholm. Efter att ha besegrat dåvarande världsmästaren kanadensaren Clifton Brown. En titel jag lyckades försvara tre gånger innan jag valde att avsluta min karriär.

DSC_3401.jpg

Titlar


Titlar

Titlar


Titlar

Titlar

 

K-1

K-1 Scandinavia Elimination Tournament Finalist 2006
K-1 Scandinavia Elimination Tournament Finalist 2004

 

Thaiboxning

WMC World Champion Superlighthaeay.
IFMA Amateur World Champion i Cruiserweight 2004
3:de plats i Kickboxing Worldchampionship -99
5 time Swedish Muay thai champion

OC16-10.jpg

Bakgrund


Bakgrund.

Bakgrund


Bakgrund.

Bakgrund.

 
 
 

Utöver rollen som instruktör i thaiboxning, jobbar jag även som entreprenör och företagsledare. Under åren har jag byggt upp och drivit tre restauranger samt Nacka kampsportcenter.

I dag jobbar jag bland annat på DIFs kampsportsstadion, driver ett bolag som hjälper personer som vill få den absolut bästa hjälpen med att komma i form snabbt och med ungdomar på HVB hem (behandlingshem) samt är engagerad isamhällsprojektet GOODSPORT som bildades 2012 och är en allmännyttig, opolitiskt, icke-vinstdrivande stiftelse som verkar för integration genom idrott. Verksamheten riktar sig till ungdomar och innehåller idrottsaktiviteter inom områdena skola, fritid och jobb. Metoden är att erbjuda idrottsaktiviteter som bidrar till att motverka fördomar, bygga självkänsla, förmedla viktiga samhällskoder och odla attraktiva egenskaper för arbetsmarknaden.

Under de senaste åren har jag även jobbat som skådespelare och stuntman, bland annat i Hamilton och HBO:s succéserie Games of Thrones, säsong 3.