Remy Bonjasky

IMG_0586.PNG

Jag får ofta frågan när jag vart och föreläst Hur kändes det att möta Bonjasky  ?

För er som läser detta och inte vet vem han, så föreställer att någon svensk skulle gå upp i ringen och möta Micke Tyson när han var som bäst.  

Då ska det tillläggas att jag vägde 92kg och Remy vägde 107kg och han hade då flera TKO en vad jag hade gått matcher. 

Detta var ju världensbästa fighter 2år i rad i tungvikt och en stor idol inom kampsport världen och de var han även för mig. 

Själv hade jag precis vunnit amatör VM i Thailand 2004 i -86kg så självförtroende var det nog inget fel på hos mig vid detta tillfället.   

Jag minns detta så väl kl är 21,30 en fredag då ringer min telefon och min dåvarande tränare ringer upp mig.  Hej Rickard jag vill bara ställa en fråga till dig han som skulle möta Remy i morgon är sjuk. Jag tänkte fråga dig hur du skulle ställa dig till att möta Remy Bojansky . Han la oxå till jag förstår om du inte vill det är helt okej .  

Mitt svara var ganska enkelt : Fan va kul jag kommer slå ihjäl han.

Så dagen efter var det bara upp till bevis och det blev nästa som jag hade sagt.  Jag va så taggad att jag råkade sparkade han i huvudet när han låg ner på marken och fick poäng avdrag och förlorade matchen.  Men de alla förväntade sig av denna matchen var ju att Remy skulle TKO mig. 

 

Va vill jag ha sagt med detta ? Jo att allt är möjligt om man tror på sig själv och skiter i vad andra säger och tycker.